onsdag 30. november 2011

Slyngende lyslenke


 Fant ut at jeg skulle pynte "fugleburet" litt (som egentlig er et "levende lys" -lysbur... Se kubbelyset inni ,-)) nå i adventstiden. Tok en slynge med stjerner, danderte lenken lett rundt og rundt buret og vips - et "elektrisk lysbur"!
Nå står det "på stas" og sprer massevis av  hygge rundt seg når skumringen faller på....
Noen som sa jeg er glad i lys.....?

Jeg ser stjerner


Nå om dagen ser jeg stjerner, men det er heldigvis helt normalt og derfor slettes ikke noe å bekymre seg for *smiler*

 I dag tenkte jeg at jeg skulle vise dere to av mine adventstjerner.
Har hatt metallstjernen i mange år, og har flere av dem (både i messing og kobber) som jeg regner med guttene etter hvert vil ha. (Har også en i "Betlehemsstjerne-stil" med laaange spisser nedover...)


 Denne med sju lys er også gammel, men jeg har hatt den (eller rettere sagt dem; har to helt like, en kjøpt på bruktbutikk og en fra mitt barndomshjem...) kun i et par-tre år.


 Det er vanskelig å se HVOR UTROLIG VAKKERT DE SKINNER ut av bildene for det er nok litt krevende lysforhold nå å ta bilde i. De blir litt matt, ser jeg, så man ser ikke hvor "varmt skinn" de gir....

Mange synes sikkert disse er kjedelige, og "gått ut på dato" ("... og så i messing da!!! Er det mulig????") men jeg synes de er sjarmerende annerledes enn alle papirstjernene man ser absolutt over alt. Ikke for det - de er veldig fine de også, - kunne nok tenkt meg en av dem også - ("ja takk begge deler!") - men disse gode gamle adventstjerneårgangene som oser av nostalgi og varme - de tar kaka for øyeblikket. Synes jeg. Det er lov å være uenig! Jeg blir bare mer og mer glad i disse uansett hva andre mener. Gøy vi er så forskjellig hva smak angår. Hadde vært trist om alle likte akkurat det samme. Kanskje jeg og vil prøve noe annet neste år... - hvem vet?

Jeg tror forøvrig, at om noen år, er disse helt "in" igjen... bare vent og se! Da er de plutselig noe man jakter på i bruktbutikker og på loppemarkeder.... og noe man anser som "skatter". Ting forandrer seg og mye går i bølger og  kommer tilbake. Det vet vi jo alle....

Hva liker du best; papirstjernene eller de gamle av metall?
Ha en *strålende* onsdag!
klem TOVE

tirsdag 29. november 2011

Pepperkakebaker-ideer

"Når en pepperkakebaker baker pepperbakerkaker tar han først....."

Er dere i gang med pepperkakebakingen, eller ferdig kan hende?
 Disse to bildene er fra magasinet Lev Landlig og boken Juletid (og dessverre ikke av aller beste kvalitet)

 

Stylingen på huset er ganske enkel - kun melis. Rake motsetningen til mange hus som nesten drukner i Non-Stop, Engelsk lakris, Geletopper mm.... You name it! I mange tilfeller ser man knapt det er et hus under alt snopet!
Treet var kjempesmart laget; her har man tatt pepperkakestjerner, pyntet dem og "limt" dem opp på hverandre, fra str. "XXXL" nederst til  str."XS" øverst. Ble et fint tre, ikke sant?!

Hva liker du best? 
Less or more? "En enkel, liten stuga" med bare litt melis-snø som dekor eller gigantiske slott overfylt av fargerike gotterier? (Mye av sur/søtt smågodt i freshe farger er full av kunstige tilsetningsstoffer (E-stoffer) Ikke rart ungene blir gira og helt propell etter å ha gumlet i seg store mengder av det. Men det var en digresjon ;-) Sorry)

Jeg skal ikke bake noe hus i år har jeg tenkt, men noen pepperkaker blir det kanskje. Får se. Kan hende blir det hvite kakemenner i stedet. Guttene våres, særlig yngstemann, har helt DILLA på hvite kakemenner, og tømmer gjerne både to og tre bokser selv - på no time! Så aller helst skulle jeg vel bakt en tilhenger full....
Og da mener jeg traktortilhenger *ler*
Ha en flott kveld!
*

Dørkrans


 Snart på tide å få opp kransen over inngangsdøren igjen.... 
- den med dansende ENGLER

"JA" til enkle kranser med lys og dansende ENGLER som spiller trompet! *smiler*

*
Hva tenker DU pynte med ved din inngangsdør i år?

Klemklem Tove

mandag 28. november 2011

Lyslykter

 

LYSLYKTER ER ANVENDELIGE  NÆR SAGT OVER ALT, OG DE KAN GODT VÆRE HJEMMELAGET AV F.EKS. TOMME SYLTETØYGLASS EL. LIGN.
DE TO MED KNAPPER TIL PYNT - ER VELDIG FLOTTE, SYNES JEG. BLE HELT SPESIELT MED DE ISROSENE, - SÅ VAKKERT..... 

ENKELT, MEN DEKORATIVT!

 (ALLE BILDENE ER FRA BOKEN JULETID OG MAGASINET  LEV LANDLIG)

Mer gammeldags juletrepynt


Enda mer gammeldags juletrepynt (og nok en gang er bildene hentet fra boken Barndommens jul...)
Dere tåler det? Kulen i treet på bildet til venstre skulle jeg svært gjerne hatt. Lekker! Gamle juletrekuler har en egen sjarm. Heldigvis har jeg litt "gammel" pynt, noe av det funnet i bruktbutikker, men skulle svært gjerne hatt mye mer. Det er alltid like koselig å plukke frem disse "skattene." 
*Smil*

Om jeg kommer på det når julepynteskene er tatt ned fra kvisten skal jeg ta noen bilder og legge ut så dere får se "mine favoritter"!

Har DU noen julepynt som får hjertet ditt til å hoppe av glede???? 
Du vet det er de små gledene som krydrer hverdagen som oftest er de mest verdifulle.....
Enig?

Fuglesnadder

 
Forrige uke lagde jeg mat til småfuglene. Koselig å prøve ut dette selv. Flere brett med muffinsformer pluss noen plastbegre ble ble fylt opp med allskens godt til våre fuglevenner. 
På bildene er snadderet fortsatt i formene..... Må jo taes ut av dem før opphenging. 
Tenker vente litt med å starte matingen da det ennå er relativt mildt her.


Koselig gave og dette, til den som har alt, men kanskje ikke har tenkt på sine venner småfuglene???
Har du begynt å mate småfuglene ennå?

Bokstaver anno 1949



Boken Barndommens jul (ble dessverre et dårlig bilde av boken ser jeg  ,-(( ........... tar oss tilbake i tid og minner oss om gamle dagers julefeiring.

Lysestaken, som Stein laget til sine foreldre da da gikk i 5. klasse - blir vel rundt år 1949 det -  og som dere ser aller øverst -  var ekstra morsom og overraskende å finne i boken, for denne typen lysestake; BOKSTAV-lysestake, er jo helt IN akkurat nå! STILIG!

*
Her blåser det fortsatt veeeldig friskt (var storm igjen i natt) så om man drister seg ut må man holde godt på hatten *smiler*

G ;-)d mandag til dere alle!
Og tusen takk til alle som trofast besøker meg og ofte legger igjen hilsener!!!
Setter veldig stor pris på dere!

søndag 27. november 2011

Det FØRSTE lyset i adventstaken


Det FØRSTE lyset i adventstaken er tent.....
- og hva passet bedre enn at det var snø ute da vi våknet i morges?!

lørdag 26. november 2011

Hjertelig

 (Bilde fra boken Juletid)

Superrask svipp innom bloggen, kortvisitt hos noen av dere for så å legge igjen en bitte liten, men HJERTLIG, hilsen til dere alle sammen en lørdagskveld helt på tampen av november... 
Travel helg for meg dette med masse på tapetet.
Sterkere tilbake i morgen ,-)  tenker jeg. 

Håper dere koser dere, tenk -  dette er kvelden før 1.søndag i advent!
Her er Berit (ekstremvær/skikkelig storm) dratt videre og godt er det. Hun bråkte fælt i natt....

Klem klem

fredag 25. november 2011

Engler daler ned i skjul


Disse englene er fra Juletid-boken... men har akkurat like i en kasse på kvisten. Enkle, men festlige!
Mine skal nok på treet igjen i år *,-))*

torsdag 24. november 2011

En sjarmerende


 
 liten lyslenke er kommet opp i døråpningen mellom stue og kjøkken. 
Så kos!

Fristelser for en kjøkkensjef....


Akkurat NÅ kunne jeg godt tenkt meg sitte ned med en god kopp kaffe og et Anton Berg marsipanbrød........ og kanskje et koselig magasin.
Men det skal jeg ikke. I dag stekes ribbe her i huset og da må man følge med så den blir perfekt, eller iallefall så bra som mulig. Farlig å legge lista for høyt (he-he) men har jo stekt ribbe noen ganger før da, så tror det skal gå bra! Det dufter NYDELIG her nå skal jeg hilse og si deg! 
Dette er forberedelser til julens middager, og akkurat nå er ribbe nr. 2 i ovnen. Sprø boblende svor må det være, så håper det går fint med nr. 2 også. Veldig lett at den blir brent, så må passe ekstra godt på når svoren skal bobles opp. Kunne vært tatt ut bitte litt tidligere den første, ser jeg, men det gikk heldigvis bra! Puh!

  (Merkelig at lyset ble så forskjellig på bildene.... ,-)

Nammis med ribbe! Ikke sant?
Gleder meg VELDIG til deilige julemiddager!!! Mmmmmm ,-))

Har du startet med forberedelser?

Kongler på glass

 Hei alle vakre... 

Tror dere ikke et "reinsdyr" stakk innom her på morgenkvisten *smiler*
Dette var jo bedårende!


 Men nå, mer appelsiner! Denne gang med stjerner! Kan brukes til adventskalender denne også....
Og så må vi ikke glemme å kjøpe appelsiner/klementiner (min favoritt for tiden!) for å SPISE dem da, de er jo rike på C-vitaminer og derfor gode for helsen. Ikke for det - det sies så mangt, hørte for en tid tilbake at den frukten vi inporterer til Norge blir høstet så tidlig (som kart) for å fraktes hit og så modnes på lager, noe som resulteterer i svært lavt innhold av vitaminer.....


Men fargesterke og vakre å se på, DET er de iallefall *smiler*


 Lerkekongler er lekre (!) i en str. big glassvase, som her. Jo flere, jo bedre!
Gjør mye ut av seg disse. Et enkelt bånd utenpå glasset - og det er pyntet til jul! Båndet velges etter smak. Selv ville jeg valgt noen runder med hyssing eller et fint, nøtralt, linfarget bånd. En blonde kan man også bruke om man ønsker en feminin touch....
Man kan jo stæsje opp glasset enda mer om man vil det, f.eks. med et nostalgisk bilde, et reinsdyr/en ugle i sølv hengt på som pynt ... you name it! Eller hva med å ha det naked - det enkle er ofte det beste - og la konglene få all den oppmerksonmhet de fortjener??? De er jo bare så flotte!
(Bildene er fra boken Juletid)


 "Søtnosen sjølistuen" må også få være med denne gangen. Her har hun kommet seg opp på TV`n igjen for å ha en balansert avslapningsstund der *ler* (for her må man ha tungen rett i munnen og ligge ørstille.) TV`n er jo ikke akkurat bred, så det kan umulig være særlig behagelig å ligge der. Sannelig mange rare plasser man kan finne behag i å slappe av på...  Hun elsker ligge der. Lettere henslengt med bena dinglende ned....
Merkelig kattepus dette. She`s rare (engelsk: sjelden ) Love her! 
Pelsen er sååå myk - akkurat som nydeligste silke/fløyel. Så skjønn pusekatt *Smil*

God torsdag til alle flotte bloggere der ute! 
I ettermiddag er der julegatetenning nede i sentrum...
Om den ikke regner/blåser bort da............!

Er det tent lys der DU bor?

onsdag 23. november 2011

Nellikspik

(bilde fra boken Juletid)

Appelsin med nellikspiker = duft av jul
Om man setter 24 nellikspiker i appelsinen kan man bruke den som adventskalender.
Dra bare ut en nellik hver dag fremover til julaften....
Enkelt og billig!


Eller gjør som bruderihundre.blogspot.com skrev i en kommentar, - SETT INN en nellikspik i appelsinen hver dag i adventstiden... Det er mye penere å se på enn en mer og mer "hullete" appelsin.
Javisst! Smart ja!

"Advent-sokker"

Denne vakre boken, Juletid, er en bok jeg kan sitte og bla leeeenge i.


Den har så mange flotte bilder og dessuten masse matnyttig lesestoff . Den tar for seg nær sagt ALT med jul og julefeiring og kan nesten brukes som et oppslagsverk.


Denne adventskalenderen f.eks. er en morsom sak hentet fra boken; 24 sokker hengt opp på en krans....
Alle har vi vel sokker som ligger og slenger, enslinger, så hvorfor ikke bruke dem til noe kreativt? Om man har hjemmestrikkede ullsokker som ikke brukes lenger blir det jo ekstra festlig.


Putt kalendergaven oppi strømpen  - et voila!

 

Og hva gjør du med juleposten? Hva med å henge opp et bredt bånd på veggen og sette fast kortene/brevene nedover på båndet etter hvert som de kommer? (Her har de brukt binders, ser jeg) Dekorativt. Så kan man lese de koselig julekorthilsenene flere ganger....

Eller om man har en metall-lenke med klips (jeg har flere, og de er smart uansett årstid til kort, foto etc) - da kan man klipe fast kortene i dem.
Selv har jeg noen ganger hatt et vakkert bånd i en døråpning (opp-rett over-ned) som jeg fester kortene fast i med små klesklyper (finnes på Panduro) Etter hvert fylles båndet opp med koselige julehilsener som gleder hjertet *smiler* - for man går jo gjennom gode-ønsker-portalen hver eneste gang man passerer døråpningen!

Hva jeg skal gjøre med juleposten i år vet jeg ennå ikke. Pleier variere litt hva jeg gjør. Men - jeg legger dem IKKE i en bunke på benken! Da har men jo glede av dem bare en gang.... 
Jeg liker å nyte synet av dem - de er jo så vakre - og gjerne lese dem både to og tre ganger!!!

Hva gjør du med juleposten???
Del det gjerne!

Varm klem Tove

tirsdag 22. november 2011

Hva dekorerer du med hjemme?



Flere forslag til juledekorasjoner. Se og bli inspirert! Bildene er fra boken Julens dekorasjoner....

Får du noen nye ideer du tenker sette ut i livet via bloggene du er innom?


Liker du "naturlig" pynt best; kongler, mose, bar, sopp, nøtter, hyssing.... eller heller du kan hende mer mot "glam"; glitter, sølv/gull og skinnende blanke ting man i stor grad får kjøpt i butikkene?
Eller er du "midt i mellom", - litt ditt og litt datt stilmessig?
Liker du det lite og enkelt, eller stort, frodig og volumiøst; - dvs. at det nær sagt bugner/"flommer over"?

Betongarbeider


Så har også jeg prøvd meg som betongarbeider *ler* etter inspirasjon fra Mrs Hardy!
Hun er superoppfinnsom og det er kjempeartig å følge den bloggen.
Tenker lage noen flere lysholdere og å prøve meg frem med litt andre former også. Men må kjøpe mer sement først..... Spennende!

Riktig fin tirsdag til alle som kikker innom! 
Takk for hyggelige kommentarer fra dere, så koselig at dere legger igjen noen ord!
Og hjertelig velkommen til nye følgere!!! Dere blir høyt verdsatt!
,-))

Fikk et spørsmål fra en anonym om hvilken betong jeg brukte. Jeg har brukt Hey`di RAPID EX .
Hurtigherdende, ekspanderende mørtel. Det var det jeg hadde her hjemme. Har spurt en annen dame som lager slike telysestaker og hun brukte Mur og puss mørtel M5 - kjøpt i 25 kg sekk. Tenker prøve den typen senere. Vet ikke hva som er best jeg.
Jeg har brukt engangs plastdrikkebegre, som jeg hadde mørtelen oppi ( ikke fyll helt opp!) og satte deretter et annet plastdrikkebeger oppi mørtelen igjen for å lage plass til telyset (plasserte det med bunnen ned i mørtelen) presset litt ned og tapet deretter begeret fast så det ble stående i rett stilling.
Når tørt er det enkelt å få ut begeret på toppen,og også å fjerne plastbegeret lysestaken ble støpt i.
Om dere kikker inn på bloggen Mrs. Hardy og går tilbake på hennes innlegg finner dere masse om fremgangsmåten....
Håper det ble litt enklere å forstå nå ;-))

mandag 21. november 2011

Den gode hjelper


 "Hm, lurer på hva det er "matmor" holder på med her. Hva er dette for noe merkelig? Det går rundt og rundt.... Kanskje hun trenger litt hjelp av meg for å få stoppet den der greia...?


  Her må jeg jammen ta i. Huff, - den sitter bom fast jo! Hardt er det også.......!


Æsj! Dette gidder jeg ikke. Bare træl. Disse greiene får hun stulle med selv....Vil ikke ende opp med gebiss heller. Jeg melder pass!"


Eldstesønn i huset sier: "Sheeba, the crazy cat!"
 Jeg sier bare: "Ingen over, ingen ved siden."

Hva sier du?

"Sølvdråper"



Heisann, da er mandagen her igjen ,-) ny uke med blanke ark!!!

Disse dråpeformede og sølvfargede "kulene" henger i et vindu i karnapprommet. De er så flotte, synes jeg. Gjør mye ut av seg. Den ene er riktig så stooor også, ser dere..... 

søndag 20. november 2011

A heart of gold

 
Do you have a heart of gold?
My angel has.
It`s true.

Fake or real?


Fant noen riktig fine dekketallerkener i går, type look-alike sink, - fake, men veldig naturtro!
Har vært på utkikk etter det lenge. Så flott under ordinære spisetallerkener av "ymse slag." Blir straks litt feststemning over bordet... Sammen med bl.a sink lyshus i forskjellige størrelser blir bordet umiddelbart et skikkelig hygge-bord man kan sitte lenge ved og bare koooose seg...
Godkjøp!!!

Et inspirasjonsmagasin; Vintertid, fra Kid, ble også med i handleposen hjem. 
Masse fine bilder, oppskrifter og tips for en billig penge (99 kr.) Det er slettes ikke ofte man får kjøpt interiørbøker til den prisen.... Fint gavetips også denne boken.

Og sist men ikke minst, det jeg egentlig skulle vente med til advent - *ler* -  to hvite svibler
(som ennå ikke satt på plassen "sin"; i et sausenebb)  10 kr stk kostet de på Ica-Maxi.... så jeg ble altså ikke blakk av den investeringen i førjulshygge *smiler*
Og godt er nå det.
Har du funnet noe du vil tipse andre om, - noen godkjøp?????
Jeg tenker f.eks. julegaveideer........